Proeve van vertaling van Johannes en Handelingen

Ondanks de drukte in de tussenliggende tijd – niet alleen het afmaken van de proeve van vertaling van het Nieuwe Testament, ook het werken aan de revisies, studies en preken, en het klussen in mijn [Thijs Amersfoort] nieuwe huis – is het weer tijd voor een nieuwtje. De laatste boeken van het Nieuwe Testament zijn vertaald in een proeve van vertaling! Johannes en Handelingen zijn nu gepubliceerd, en zijn in de online app al te vinden en komen naar de apps op Android, iOS en macOS in de komende dagen via een update.

Dan resten voor de oplettende gebruiker nog twee boeken: Romeinen en 1Korinthe. Ook van deze boeken zijn reeds een eerste versie van de vertaling gemaakt, maar vanwege het belang van de brieven worden die iets nauwkeuriger bekeken voor we daar een proeve van lanceren. Kan je echt niet wachten? Dan is er al een mogelijkheid deze ruwe eerste versies in de app te gebruiken! Als je de NCV open heb, klik dan op het tandwieletje linksboven om de instellingen te openen, en scroll dan in het instellingen venster naar beneden tot je bij ‘Test NCV’ komt. Als je daar de experimentele modus aanzet, zal je ook Romeinen en 1Korinthe kunnen lezen in een eerste NCV vertaling.

Gods zegen met het bestuderen van Zijn Woord!

Deel met anderen