Bijbelstudie met de NCV – 2 – het interlineair

Op de tweede avond van de nieuwe serie ‘Bijbelstudie met de NCV’ hebben we gekeken naar het interlineair en de verschillende regels waar het uit bestaat. De avond bestond uit twee delen. Eerst werd meer over het interlineair besproken, daarna gingen we aan de slag met de app zelf.

Na de zomervakantie zullen we verder gaan met deze serie, nadere informatie volgt nog.

Het interlineair

Allereerst hebben we het interlineair besproken. Wat is interlineair? Welke informatie staat er allemaal bij? Hoe kan je het interlineair gebruiken, en hoe moet je het juist niet gebruiken? En ondertussen bespraken we ook de CGT, de Griekse elementen, het verschil tussen trefwoorden en de stamvorm en meer.

Download audio

Wie meer wil lezen over dit onderwerp kan eens kijken op de pagina over het interlineair.

Aan de slag

Het tweede deel van de avond zijn we weer aan de slag gegaan met de app zelf. We hebben wat herhaald van de vorige keer, gekeken naar het interlineair in de app en hoe je verschillende regels eronder kunt weergeven. Wie al meer ervaring heeft met de app, zal wellicht niets nieuws tegenkomen, en heeft misschien meer aan de korte turorials die er gemaakt zijn.

Deel met anderen